2021-06-11 14:37:39• hírek • Szatmár.ro

Harminc diák intett búcsút az általános iskolai éveknek a Hám Jánosban

Pénteken elballagtak a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum nyolcadik osztályos diákjai. Az utolsó osztályfőnöki órát követően, a Székesegyházban szervezett ballagási ünnepélyen búcsúzott a 30 fős csapat.

Pontban déli 12-kor érkeztek meg a római katolikus katedrális bejárata elé a ballagó nyolcadikosok, a templomban pedig már az őket büszkén elkísérő szülők és rokonok vártak rájuk. A ballagási ünnepi szentmisét Schönberger Jenő megyéspüspök celebrálta.

„Kedves ballagó nyolcadikosok, elérkeztünk egy kisebb lehajtóhoz az élet autópályáján, de itt nem muszáj lehajtani. Tovább lehet menni, viszont döntsetek bárhogy, én azt kérem, hogy az Úrjézus írja mindannyiótokat szerető szívébe. Ezt a szentmisét elsősorban értetek ajánlom fel, és értetek imádkozunk mindannyian, akik itt vagyunk és adunk hálát a Jóistennek” – fogalmazott a szentmise elején Schönberger.



Az ünnepi alkalmon prédikációt Pakot Géza jezsuita atya, az iskola spirituálisa mondott, aki számos jótanáccsal látta egy a ballagókat, majd imában kért áldást további életútjukra.

A szentmise végeztével a diákok a Schönberger Jenő főpásztori áldását fogadták.

Az egyházi ceremónia végeztével a búcsúzók nevében Urbán Zsófia nyolcadik osztályos tanuló szavalt, majd Ádámkó István iskolaigazgató intézett beszédet a ballagókhoz.

„Biztosan mindannyian ismeritek Presser Gábor Nagy utazás című számát. Sokan szokták az életet is egy nagy utazáshoz hasonlítani, és van ebben némi igazság. Kiválasztasz magad számára egy, vagy több úti célt, elkezdet tervezni, álmodozni, vagyis elvárásokkal, vágyakkal indulsz neki a nagy utazásnak. Jól tudjátok ti is, mielőtt elindulnátok egy nagyobb útra, vagy akár egy kirándulásra, van egy fontos mozzanat, ez kikerülhetetlen: a csomagolás. Most te is nyolc év felhalmozott, talán kissé kopottas iskolatáskájában válogatsz az útravalók között: megannyi emléket, élményt és sok-sok tudást most becsomagolsz. Majd kilépsz az állomásra és útra kelsz. Furcsa érzések vannak benned, egy pillanatra talán bizonytalanság fog el, vagy éppen magabiztosan várod az induló vonat hangjelzését. A döntés rajtad áll. Az úti cél mindenki számára adott, csak jó időben, jó vonatra kell felszállni. Bízom benne, hogy a mai nap számotokra elsősorban a köszönet és a hála napja, ezért sok szép emlék mellé pedig ne felejtsétek el becsomagolni hálátokat és köszöneteteket az Úrjézusnak, szerető szüleiteknek, tanítóitoknak és nevelőiteknek, mert hálás lélek nélkül utazásotok céltalanná válna. Ezekben a pillanatokban pedig mi is együtt imádkozunk veletek és értetek. Isten áldjon benneteket” – fogalmazott az iskolaigazgató.

Ezt követően a diplomák és oklevelek átadása zárta az ünnepséget. Nyolcadik osztályban első helyen két diák végzett, holtversenyben színtízes médiával, név szerint Bogdán Márk Dávid és Tallián Franciska, utóbbi az elmúlt négy év 9,98-as átlagával évfolyamelső lett. Gratulálunk.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: